Hint Yemek Tarifleri arasında adını son günlerde sıkça duymaya başladığımız Dal Makhani, geleneksel bir çorba.
İçeriğindeki mercimek ve barbunya ikilisi sayesinde tam bir lif ve protein zengini olan Dal Makhani kalorisi düşük, yağı az ve son derece besleyici bir çorba tarifi.
Hint Yemekleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken Dal Makhani, Güney Asya'da çokça kullanılan Garam Masala ile çeşnilendiriliyor. Garam Masala marketlerde hazır bulunabiliyor. Fakat kendi karışımınızı da hazırlayabilirsiniz. Garam Masala Tarifi, malzemeler ve ölçüler burada...
Dal Makhani Malzemeler:
- 500 gr. yeşil mercimek
- 150 gr. barbunya
- 100 gr. tereyağı
- 75 ml. krema
- 125 gr domates püresi
- 3 diş sarımsak
- 25 gr zencefil
- 20 gr kırmızı toz biber
- 10 gr Garam Masala
- 15 gr. tuz
- 5 yaprak taze kişniş
Dal Makhani Tarifi
- Mercimek ve barbunya haşlanır.
- Başka bir tencerede tereyağı eritilir.
- Tereyağının içine doğranmış sarımsak, zencefil, domates püresi,tuz, kırmızı toz biber, Garam Masala ve krema eklenir.
- Krema eklendikten sonra 5 dk kaynatılır.
- Haşlanan mercimek ve barbunyada tencereye eklenir.
- 5 dk daha kaynatılır. Eğer çok koyu olursa biraz sıcak su ilave edilir.
- Çorba derin bir tabağa koyulur.
- Üzerine biraz krema gezdirilir.
- Üzerine taze kişniş ince ince doğranıp serpilir.
- Yanında Chapati ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder