1 Şubat 2015 Pazar

Mısır Gevrekli Süt Muhallebisi





Hem hafif hem de çok lezzetli bir tarif olan Mısır Gevrekli Süt Muhallebisi, aynı zamanda hazırlanması da çok kolay bir tatlı. Diyet tatlılar arasında da sayılabilecek Mısır Gevrekli Süt Muhallebisi, çocuklarınıza süt ve meyve yedirmenin de eğlenceli bir yolu.


        Malzemeler

  • 1 su bardağı mısır gevreği

  • 1 kg süt

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 2 adet muz

  • 1 paket kremşanti

  • 1 su bardağı süt

  • 2 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı nişasta

       Hazırlanışı

1 bardak süt ve 1 paket kremşantiyi bir kapta çırpıp hazırladıktan sonra buzdolabında bekletiyoruz. Bir tencerede 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı şeker ve 1 kg sütü ekleyerek pişiriyoruz. Pişirirken karıştırmamız gerekiyor dibinin tutmaması için.

Orta ateşte yoğunlaşana kadar karıştırarak muhallebiyi pişiriyoruz. Yoğunlaşarak kıvamını alan muhallebiyi daha sonra ocaktan alarak üzerini streç film ile kapatıyoruz. Muhallebinin üzeri kaymak tutmasın diye streçleme işlemi yapıyoruz.

Soğuyan muhallebinin içerisine daha önceden hazırladığımız kremşantiyi ekleyip iyice karıştırıyoruz. 2 adet muzu küçük parçalar halinde doğrayıp 1 su bardağı mısır gevreğini de muhallebinin içerisine ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Daha sonra servis için hazırlanan kâselere muhallebiyi koyarak istediğiniz şekilde süsleme yapabilirsiniz. Soğuk servis yapmalısınız.

Mısır Gevrekli Süt Muhallebisi hazır. Afiyet olsun...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder