8 Şubat 2015 Pazar

Halleyli Pasta Tarifi


İlk denediğim günden itibaren özlenen bir lezzet haline gelen ve ev halkının ısrarcı talepleri sebebiyle bir kaç haftada bir hazırladığım harika bir tatlı tarifi vereceğim sizlere bugün.

Malzemeleri oldukça basit, ucuz ve kolayca bulabileceğiniz cinsten.
Ve hazırlanması da çok kolay. Yalnız bir gece önceden buzdolabında bekletirseniz, ertesi gün Halleyli pastanın tamamen bambaşka bir lezzete büründüğünü bilmelisiniz.

Pasta tarifleri içinde en kolay ve lezzetli tariflerden biri olan Halleyli pasta, harika bir ikramlık ve aile fertleri için de çok tatlı bir sürpriz.

Halleyli Pasta Malzemeleri;

  • 10'lu pakette Halley

  • 1 paket eti burçak bisküvi

  • 1 paket krem şanti

  • 200 ml krem şanti için soğuk süt

  • 3 adet muz

  • 1 lt muhallebisi için süt

  • 2 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 6 yemek kaşığı şeker

  • 1 paket vanilya

  • küçük bir küp tereyağı

  • 1 paket çikolata sosu

  • 500 gr çikolata sosu için süt

Halleyli Pasta Hazırlanışı;

Öncelikle krem şantiyi paketin üzerinde tarif edildiği şekilde 200 ml süt ile mikserde çırparak hazırlayın ve buzdolabında soğumaya bırakın. 1 Lt süt içine un, nişasta ve şekeri ekleyip devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Kaynayınca azıcık tereyağı ve vanilyayı ekleyip kısık ateşte bir kaç dakika daha pişirin. Buzdolabından çıkardığınız krem şantinin içine Halleyleri parçalayın.  Yuvarlak kesilmiş muz dilimlerini ve Eti burçakları  küçük parçalar halinde kırarak karışıma ekleyin. Hepsini fazla bastırmadan güzelce harmanladıktan sonra, dikdörtgen bir borcamın içine dökün ve kaşıkla sıkıştırarak pastanızın tabanını hazırlayın. Muhallebiyi üzerine dökün. Bu şekilde soğutun. Biraz sonra hazırladığınız çikolata sosunu da onun üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin.

Halleyli Pasta hazır. Afiyet olsun...

Bu tarifi hazırlarken ihtiyaç duyabileceğiniz bütün mutfak ürünleri 06-23 Şubat 2015 tarihleri arasında Mudo'da 3 al 2 öde fırsatı ile...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder