14 Mart 2015 Cumartesi
Pankek Tarifi
Kahvaltılarınızda, beş çaylarınızda sofralarınızı şenlendirecek nefis pankek tarifi ile kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Pankek çok kolay ve lezzetli bir tarif. Pankeklerinizi aralarına bal ya da akçaağaç şurubu dökerek servis edebileceğiniz gibi, yanında çikolata kreması, reçel, bal, kaymak gibi malzemelerle de sunabilirsiniz.
Pankek Malzemeler;
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 kaşık sıvıyağ
Pankek Hazırlanışı;
Şeker ve yumurtayı mikserle güzelce çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyin. Güzelce çırparak kek hamuru kıvamında bir hamur elde edin. Tavanızı kızdırdıktan sonra yarım kepçe kadar pankek hamurunu tavanıza dikkatlice dökün. İki yüzünü de pişirin. İki ya da üç pankeki aralarına istediğiniz malzemeyi dökerek üst üste dizerek servis edin.
Nefis Pankekleriniz hazır. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder