26 Mart 2015 Perşembe

Ispanaklı Mıhlama Tarifi



Karadeniz mutfağının meşhur lezzeti mıhlamayı herhalde duymayan, bilmeyen yoktur. Bugünkü tarifimiz mıhlamanın biraz daha zenginleştirilmiş farklı bir yorumu.
Ispanaklı Mıhlama... 

Ispanak ve yumurtanın  birbirine ne kadar yakıştığı da malumunuz.

Üstüne de bir sarımsaklı yoğurt.

E bir de kırmızı biberli tereyağı erittiniz mi, bunların hepsini mıhlamanın üstüne eklediniz mi, lezzetine doyulmaz.


Ispanaklı Mıhlama Malzemeler;

Mıhlama için;


  • 1 su bardağı fırınlanmış mısır unu
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı, kaşar peynir, Çerkez peyniri ya da tel peynir.
  • tuz

Ispanak için;


  • 1 baş soğan
  • Yarım kilo ıspanak
  • tuz
  • karabiber
  • zeytinyağı
Üzeri için;

  • 3 yumurta
  • sarımsaklı yoğurt
  • tereyağ
  • pul biber
Ispanaklı Mıhlama Hazırlanışı;

Yıkayıp ayıkladığımız ve küçük küçük doğradığımız ıspanakları , tavada zeytinyağında pembeleştirdiğimiz küp doğranmış soğanların üzerine ekleyerek, kavuruyoruz.
Ispanakların hazır olmasına yakın, ayrı bir tavada tereyağı eritip, mısır ununu ekliyoruz. Süt ilave ederek, mısır unu sütü çekip, hafif ıslak bir püre kıvamı alıncaya kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Tuz ve peynirini ekleyip altını kapatıyoruz.

Bir borcama mıhlamamızı döküp, düzleştirerek yemeğin tabanını hazırlıyoruz. Üzerine suyunu iyice sıktığımız ıspanakları dökerek ikinci katı hazırlıyoruz. Ayrı bir tavada yumurtalarımızı kırıp, onları da ıspanakların üzerine düzgünce ve ayrı ayrı yerleştiriyoruz. ( yumurtaları cılbır şeklinde de yapabilirsiniz ancak ıspanakların üzerine eklendiğinde yemeği sulandırmamasına dikkat etmelisiniz)

Sarımsaklı yoğurdunu döküp, erimiş tereyağda pul biberimizi de üzerine gezdiriyoruz ve hemen servis ediyoruz.

Ispanaklı Mıhlama Hazır. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder