31 Ocak 2015 Cumartesi

Kakaolu Bisküvi Tarifi


  

 



 

Ev yapımı tazecik kakaolu bisküvilerin fırından çıkmak üzereyken etrafı saran kokusu, hepimizi çocukluğun güzel hatıralarına götürür. Ne yazık ki, bu koku artık eskisi kadar fazla evi sarmıyor. Çocuklar hazır ürünlerin, hiçbir kokusu olmayan yavan tadından fazlasını pek bilmiyor. Umarım şimdi vereceğim bu çok kolay kakaolu bisküvi tarifi sayesinde, bir yerlerde birkaç çocuk sevinir ve yıllar sonra, benim gibi bu kokuyu her duyduğunda annesini ve onun mis gibi kokan kakaolu bisküvilerini hatırlar.

Malzemeler:

·         2 su bardağı un


·         4 çorba kaşığı nişasta


·         Bir buçuk su bardağı kakao


·         1 su bardağı pudraşekeri


·         Bir tutam tuz


·         1 adet yumurta


·         5 çorba kaşığı süt


·         4 çorba kaşığı margarin


·         1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Derin bir kabın içerisinde, Un, nişasta, kakao, pudraşekeri ve tuzu karıştırıyoruz. Ortasını havuz gibi açıp, Yumurta, süt, margarin ve vanilyayı ilave edin ve yoğurun. Sert bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Hamuru Alüminyum folyoya sararak, buzdolabında en az 20 dakika bekletin (hamuru önceden de hazırlayabilirsiniz, ya da bir kısmını dondurucuda bekletip, istediğiniz zaman çıkarıp, birkaç dakika çözülüp yumuşadıktan sonra keserek pişirebilirsiniz). Daha sonra açıp, kalıpla dilediğiniz şekilde kesin. Yağlı kağıt yaydığınız tepsiye dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar 10-15 dakika pişirin.

Kakaolu bisküvileriniz hazır. Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder