Çin Usulü Wonton Çorbası Malzemeler:
- 2 kahve fincanı un
- 1 adet yumurta
- Yarım kahve fincanı su
- 1 çay kaşığı tuz
Çin Usulü Wonton Çorbası Sosu için:
- 2 çorba kaşığı susam yağı
- 2 diş sarımsak
- 10 su bardağı tavuk suyu
- 1 çorba kaşığı soya sosu
- 5 su bardağı su
Çin Usulü Wonton Çorbası İç harcı için:
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 400 gram dana kıyma
- 1 çorba kaşığı susam yağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı toz zencefil
- 2 çorba kaşığı soya sosu
Çin Usulü Wonton Çorbası Servis Ederken: :
- 4 dal kıyılmış taze soğan
Çin Usulü Wonton Çorbası Hazırlanışı:
- Un, su, yumurt ve tuzu yoğurarak, elde ettiğiniz kulak memesi kıvamındaki hamuru, çok ince olmayacak şekilde merdane ile açın ve 3x3 cm'lik kareler halinde kesin.
- Çin uzulü wonton çorbasının sosu için, tüm sos malzemesini ayrı bir yerde yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
- İç harcın , tüm harç malzemesini kızgın yağda soteleyip, soğumaya bırakın.
- Hamurların ortalarına harçtan pay edip, uçlarından kapatın.
- Hamurları sosun içine ekleyip, 10 dakika pişirin.
- Çorba kaselerine alıp, üzerine soğan serpiştirerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder