Ege'nin lezzetli otlarından Şevketi Bostan, etli pişirildiğinde de lezzetine doyum olmuyor.
Zeytinyağlı Şevketi Bostan Salatası da son derece hafif ve lezzetli.
Şevketi Bostan Salatası Malzemeleri;
- 1 kilo Şevketi Bostan
- zeytinyağ
- 1,5 limonun suyu
- yarım limon kabuğu rendesi
- 3 diş sarımsak
- tuz
- karabiber
Şevketi Bostan Salatası Hazırlanışı;
Şevketi Bostanları güzelce ayıklayıp yıkayın ve 3-4 cm uzunluğunda doğrayın. Kaynamakta olan tuzlu suyun içine attığınız Şevketi Bostanları 15-20 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra, zeytinyağı, limon suyu, limon kabuğu rendesi, ince kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiber ile hazırladığınız sosu üzerine dökün. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Şevketi Bostan Salatası hazır. Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder